Content Manager

Voor ons Digital team zijn we op zoek naar een  Content Specialist.

Wat ga je doen? 

Als een van onze Content Specialisten ben je het aanspreekpunt voor alle digitale content op onze internationale websites, de APP en overige sales kanalen. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de prestaties en de groei van het bedrijf. 

Naast het beheren van de on-site content zit je vol met ideeën als het gaat om het verder verbeteren van de online klantreis en productbeleving en je voert deze ook uit. Je voegt content toe, of past bestaande content aan, met als doel onze klanten optimaal te inspireren en informeren, of dit nu gaat om Tips & Tricks of een vernieuwd loyaliteitsprogramma. Je beschikt over een goed overzicht van jouw werkzaamheden en schakelt gemakkelijk en snel met onze designers en vertaalbureau. 

Je gebruikt web analytics om de website performance te meten om samen met de E-commerce Manager potentiële verbeteringen te identificeren. Ook ben je de spil in enerzijds het uitvoeren van projecten in samenwerking met onze Development collega's en anderzijds het doorvoeren van online activiteiten vanuit de Marketing Kalender, denk hierbij aan productlanceringen en promoties. Er wordt daarnaast van je verwacht dat je een goed inzicht hebt in de concurrentie en dat je op de hoogte blijft van de laatste SEO en digitale marketing trends en best practices.

Kortom, een brede rol waarin je flink wat ervaring kan opbouwen en veel kan leren over E-commerce!

Wie zoeken wij? 

  • Je bent een échte self-starter, maar werkt ook graag in teamverband;
  • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de de richting van Digital Marketing, Commerciële Economie of Bedrijfskunde;
  • Kennis van en/of ervaring met E-commerce, in het bijzonder content management + samenwerking met multidisciplinaire teams + SEO;
  • Ervaring met Shopify is een pré;
  • Ervaring met zoekwoordenonderzoek en het schrijven van SEO teksten;
  • Sterke passie voor E-commerce en interesse in consumentengedrag;
  • Aantoonbare analytische skills;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Is dit een baan waar jij blij van wordt? Stuur dan je motivatiebrief inclusief CV naar ons via marieke@pinkgellac.com.