(Commercial) Business Analyst

Voor ons Finance en Business team zijn we op zoek naar Business Analyst

Wat ga je doen? 

We staan aan de vooravond van een omnichannel Europese uitrol. We betreden heel veel kanalen in vele landen via o.a. onze eigen websites, Marketplaces en door het openen van brandstores. Er is hard gewerkt de afgelopen tijd om de basis op orde te brengen vanuit o.a. ERP en processen oogpunt. Nu breekt de fase aan om data gedreven manieren van werken te omarmen binnen onze organisatie, waardoor deze nieuwe rol vacant is. Een rol met hoge exposure. Je zult rapporteren aan de CFOO.

In de rol van Business Analyst maak je marktanalyses op voor de korte en lange termijn ter ondersteuning van de strategieformulering en volumeplanning voor Pink Gellac. Je analyseert trends en ontwikkelingen op markt, land, kanaal, segment en product niveau. Je legt cross-functioneel verbanden vanuit business intelligence perspectief. Je stelt ongevraagd en gevraagd analyses op. Daarbij werk je op dagelijkse basis samen met onze commerciële digital en marketing teams met een commerciële drive.

Data gedreven werken is voor jou de standaard. Als geen ander ben jij in staat om market intelligence breder te trekken. waarmee je nieuwe inzichten aan de organisatie biedt. Het is belangrijk dat je jouw visie en uitvoeringsplannen goed kunt overbrengen naar stakeholders. Dit doe je op een enthousiaste en overtuigende manier. Natuurlijk stem je dit af op verschillende situaties en gesprekspartners. Jouw enthousiaste werkinstelling werkt aanstekelijk. Hiermee motiveer je ook anderen.

Je bent een innovatieve denker, een motivator met een passie voor marketing, sales en data. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je kunt goed onder druk werken. Een “getting things done” mentaliteit is cruciaal om deze rol tot een succes te maken. Kortom, een brede rol waarin je flink wat ervaring kan opbouwen en veel kan leren over omnichannel en een internationaal uitrol!

Wie zoeken wij? 

  • Een afgeronde opleiding op bachelor- of masterniveau, zoals Bedrijfskundige informatica of Bedrijfskunde;
  • Je hebt na je studie 2-5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie;
  • Kennis van Power BI of Business Objects is een pré;
  • Je hebt sterke affiniteit met Data, IT en Business Intelligence;
  • Pro-actief, analytisch en daadkrachtig en van nature data-gedreven;
  • Je bereikt resultaat met je doeners mentaliteit en vasthoudendheid en je voelt je verantwoordelijk voor je werkzaamheden.
  • Georganiseerd, communicatief vaardig;
  • Ondernemend, commercieel ingesteld met een oog voor detail;

Is dit een baan waar jij blij van wordt? Stuur dan je motivatiebrief inclusief CV naar ons via talent@pinkgellac.nl.